Edicions Albert Moraleda Tel. 667 412 429 Dissenys: Qbackup, Solucions Informàtiques
Inici Qui es Albert Moraleda Història d'un estudi Enregistraments Mostres d'audio Contacte Edicions Albert Moraleda
Quatre anys de cantaire (tenor) a la Capella Clàssica Polifònica del F.A.D. deixen un pòsit de  gust, quasi de venereració,  per la música coral ben entesa (a més d'una autèntica veneració pel  bon saber fer i l'amor per la música del seu director Enric Ribò)  Recordo que simultanejava les sessions d'assaig a la Capella Clàssica Polifònica amb la meva  feina al Jamboree com a contrabaixista de Jazz, (any 1964) la qual cosa m'obligava a quedar-me  sense sopar els dilluns i els dimecres, però la passió per a la música que feiem en aquell cor era  tal, que em resultava impensable deixar d'assistir-hi.  Feiem alhora uns cursos de direcció coral a càrreg del mestre Enric Ribó, i unes actuacions  memorables (Primera Setmana de Música Religiosa a Cuenca, actuacions a la Sainte Chapelle,  (París) concerts al Palau de la Música, enfí, tota una dedicació apassionant a la música coral.. 
X Amb la Capella Clàssica Polifònica.
I què voleu, ara, quan la meva vida ha girat cap al món de l'enregistrament i la producció de música, la meva especialitat favorita és la  música coral.  És aquí on més m'agrada aportar-hi tot que he pogut aprendre al llarg de tants anys de cantar, de  dirigir, d'enregistrar i, sobre tot, d'observar què és el què passa entre directors, cantaires i la  música, en el món coral.  He fet enregistraments amb agrupacions corals professionals i amateurs. Per exemple, l'Orfeó  Català, el Cor Jove de l'Orfeó Català, el Cor Vivaldi, l'Orfeón Donostiarra, la Escolanía de  Montserrat, el Cor Madrigal, la coral Carmina, el Coro del Teatro Real, el Cor de Gran Teatre del  Liceu, el Coro del Teatro de la Zarzuela, La Coral Polifònica de Puig-Reig, la Coral Polifònica de  Granollers, la Coral Polifònica de Blanes, el Cor de la Universitat Rovira i Virgili, el Cor de la  Capella Francesa de Barcelona, els Amics de la Unió de Granollers, el Cor Sant Esteve de Vila-  Seca, el grup Exaudi Nos, Coro de la Comunidad Canaria, el grup Psalterium...  I, com no, desenes d'enregistraments de produccions  publicitàries corals, i versions espanyoles i catalanes de  pel.lícules comercials, como ara Annie, La Bella i la Bestia,  El Rey León, Mulán, Aladdin, Hércules, El Príncep  d'Egipte, Schreck, Eldorado, El Rey y yo, i molts etcs.  Al llarg d'aquestes produccions he gaudit de ser músic com ningú es pot imaginar, i he après tot  un seguit de recursos per a facilitar la feina als cantaires i directors, i fer-la més ràpida i millorar-ne  el resultat, atent a tota possibilitat de millora, tant en el camp expressíu com en el de la justesa, la  afinació i la bellesa timbrica.  I, per damunt de tot, he intentat crear un ambient de feina agradable, que desperti i mantingui  l'interès dels cantaires per allò que entre tots estem intentant aconseguir, conscient de que el  cansament dels cantaires sempre es reflecteix en el resultat final.  Els enregistraments corals solen fer-se en llocs amb una acustica adeqüada (auditoris o esglésies)  donat que l'ambient sonor influeix poderosament en la interpretació del grup. Tan sols cal assegurar-se'n de què al lloc triat no hi arribin  sorolls externs indesitjables, com ara ocells, tractors, carreteres o campanes, i no tingui cap caracteristica sonora a evitar (freqüències  estacionàries o manca de resonància en determinades freqüències) De vegades, no hi ha més remei que fer-los allà on és més pràctic!  I amb el material enregistrat, triat, muntat i corregit d'afinació -per tal d'empalmar les diferentes preses sense que es detectin salts  d'afinació- puc editar una tirada legal de discos, o us puc donar el master del disc per que la entitat coral l'editi amb la editora que més  s'estimi. 
Gravació Rèquiem de Mozart a San Sebastián-Orfeón Donostiarra Auditorio de Tenerife. Una pauseta. Cor i orquesta a Nou Barris Enregistraments Corals Audio - Església de Sant Joan de Sanata Audio - Cors. Vespres a Montserrat Audio - Grup Psalterium Esg. d’Ureña Audio - Orquestra i Cors El Bateo. Tenerife Audio - Cor Amics de la Unió Audio - Grup Psalterium Esg. d’Ureña 2 Enregistraments Corals Audio Enregistraments